Skip to content

Vorig jaar heb ik (Rianne) stage mogen lopen bij fysio de Molen, met als stagebegeleiders Alex en Marloes. Inmiddels ben ik werkzaam bij de Molen en combineer ik dit met mijn baan in het UMC Utrecht. Afgelopen maand hebben Alex en ik een keer de rollen omgedraaid en kwam Alex een dag stage lopen bij mij. Alex wou graag leren wat de werkzaamheden zijn van een fysiotherapeut op de afdeling cardiologie en cardio-thoracale chirurgie. Samen hebben we diverse casussen gezien van CABG-patiënten tot steunhart- en harttransplantatiepatiënten. Hieronder kunt u lezen wat Alex zijn indrukken zijn van het werk in het UMC:

Het was een mooie ervaring die ik bij Rianne en het team van UMC Utrecht mocht opdoen. Door met de zorg in de 2e lijn mee te lopen, kunnen we kijken hoe we de zorg in onze praktijk beter aan kunnen laten sluiten op de begeleiding die de mensen in het ziekenhuis hebben gehad.

Doordat de mensen in het UMC in de acute fase van het proces zitten, speelt de mentale impact een grotere rol dan bij ons in de 1e lijn. Maar toch is dit iets waar ook wij voldoende aandacht aan moeten blijven besteden.

Door deze “stage” zijn de lijntjes naar de afdeling cardiologie van het UMC weer net even wat korter geworden. Dat is fijn voor ons en fijn voor de patiënten. Met Renske, Marloes, Alex en Rianne houden we nu om de maand een hartrevalidatieoverleg om mee te kunnen gaan met de nieuwe ontwikkelingen en zo de hartrevalidatie te verbeteren.

Back To Top