Skip to content

Behandelingen bij Fysio de Molen

Heb je vragen over de behandelingen? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Oncologie

Bij Fysiotherapiepraktijk De Molen werken fysiotherapeuten die speciaal zijn opgeleid in de oncologische fysiotherapie. Wij werken samen met Huid- en Oedeemtherapie Houten. Afhankelijk van uw wensen en het behandeltraject dat u achter de rug heeft zal de fysiotherapeutische behandeling een specifieke benadering krijgen.

Na een operatie, bijvoorbeeld bij borstkanker, is het in het begin moeilijk om de schouder goed te bewegen. Wij kunnen dan oefeningen met u doen om geleidelijk de functies terug te krijgen.

Behandeling met radiotherapie (bestraling) kan vermoeidheidsklachten geven als gevolg van schade aan de cellen. Door chemotherapie, maar ook door behandeling met hormonen, kan de belastbaarheid sterk zijn afgenomen. U kunt lichamelijk en geestelijk veel minder aan dan daarvoor.  Wij hebben kennis van mogelijke bijwerkingen en houden hier in de therapie en adviezen rekening mee. Door gedoseerd te werken aan verbeteren van conditie en kracht zult u merken dat zowel de lichamelijke als de mentale vermoeidheid verminderen. Door het vrijkomen van stofjes als endorfine gaat u zich na het oefenen beter voelen.

Back To Top