Skip to content

Behandelingen bij Fysio de Molen

Heb je vragen over de behandelingen? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Echografie

Met echografie, of beter gezegd Musculo Skeletal Ultrasound (MSU), kunnen opnamen gemaakt worden van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor kunnen diverse aandoeningen duidelijk in beeld gebracht worden. Een aantal voorbeelden van aandoeningen die goed zichtbaar zijn op een echo zijn een achillespeesirritatie, verkalking in een schouderpees, hielspoor of een slijmbeursontsteking.

Als eerste fysiotherapiepraktijk in Houten past De Molen, sinds 2009,  echotechniek toe. Door uitgebreide scholing en ervaring zijn meerdere therapeuten in onze praktijk gespecialiseerd in het maken én beoordelen van echobeelden. Indien hier aanleiding voor is kunnen wij u daardoor ook sneller doorverwijzen naar de (sport)arts of specialist.

Het echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Een groot voordeel van echografie t.o.v MRI of röntgenopnames is het dynamische beeld. U kunt een pijnlijke beweging tijdens het onderzoek uitvoeren waardoor we direct een relatie kunnen leggen tussen de klacht en de beelden.

Maak een afspraak
Back To Top